News

Transcendent Group lanserar ny tjänst inom RegTech

October 31, 2019

Transcendent Group lanserar första versionen av en tilläggsmodul i sin digitala tjänst Regulatory Framework Application (RFA) – RFA-monitor, som underlättar för användaren att hålla sig uppdaterad kring nya och förändrade regelverk.

RFA är en digital tjänst där det interna regelverket går att utveckla, besluta, administrera och uppdatera.

”I praktiken innebär RFA att våra kunder kan frigöra tid bort från administration och uppdatering och istället fokusera på tillämpning och implementering. Vår nya tilläggsmodul RFA Monitor är ett enkelt verktyg för att hålla reda på alla regelverksförändringar som kommer från en mängd olika instanser. Tjänsten kommer att frigöra än mer tid då våra kunder på ett effektivt sätt kan arbeta med regelramverket”, säger Magnus Karlsson, tillförordnad VD för affärsområdet Regtech och Transcendent Group Regulatory Technology.

RFA Monitor samlar in information från ett stort antal källor och sammanställer den i en databas som är sökbar. Användaren kan också spara sina favoritsökningar. Tjänsten är en prenumerationstjänst som kan köpas som ett komplement till RFA eller separat. 

”Detta är ytterligare ett exempel på områden där vi med hjälp av modern teknik kan stödja våra kunder att frigöra tid samt få aktuell information relevant för deras verksamhet. Att kunna lansera ytterligare en tjänst redan under 2019 känns extra kul och jag bedömer att det finns fler områden inom Governance, Risk och Compliance där vi kan fortsätta stödja våra kunder med nya tjänster och innovationer”, fortsätter Magnus Karlsson, tillförordnad VD på Transcendent Group Regulatory Technology.

RFA som lanserades våren 2019 används för att stödja utveckling och underhåll av det interna regelramverket för finansiella företag. RFA kan både användas för att få stöd gällande lämpligt innehåll i de styrande dokumenten samtidigt som det för andra organisationer primärt handlar om hur de på ett mer effektivt sätt kan arbeta med regelramverket och säkerställa en källa för informationen.

För mer information, kontakta:
Magnus Karlsson, tillförordnad VD Transcendent Group Regulatory Technology AB
magnus.karlsson@transcendentgroup.com 
+46 73 09 86 042

Om Transcendent Group
Hos Transcendent Group möter du erfarna konsulter inom Governance, Risk och Compliance. Våra tjänster skapar trygghet och möjligheter för myndigheter, företag och andra organisationer inom en rad olika branscher. Sedan bolagets start 2001 har Transcendent byggt ett differentierat erbjudande baserat på en värderingsdriven kultur med erfarna experter. Transcendent Group är en av Sveriges bästa arbetsplatser 2019 och har varit ett Great Place to Work sedan 2012. Transcendent Group har cirka 130 antal anställda i 8 länder runtom i Europa. Transcendent Group är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market. Bolagets Certified Adviser är Avanza Bank, +46(0)8-409 421 20, corp@avanza.se. För mer information, besök www.transcendentgroup.com.

Related news