News

Transcendent Groups tillförordnade vd för RegTech blir ordinarie vd för dotterbolaget

December 6, 2019

Transcendent Group AB (publ), en ledande expert inom Governance, Risk och Compliance, har utsett Magnus Karlsson till ordinarie vd för dotterbolaget Transcendent Group Regulatory Technology (RegTech). Magnus Karlsson kommer närmast från rollen som tillförordnad vd för RegTech och Chief Operating Officer på Transcendent Group.

”Det känns fantastiskt att Magnus, som har gjort ett imponerande intryck på ledningsgruppen i rollen som tillförordnad vd, nu tillträder som ordinarie vd för RegTech. Magnus har en gedigen erfarenhet av vår verksamhet och vårt tjänsteutbud, och därigenom goda kunskaper om våra kunders behov och hur vi på bästa sätt kan bidra till värdeskapande”, säger Martin Malm, vd på Transcendent Group.

Transcendent Group lanserade under 2019 dotterbolaget RegTech (Regulatory Technology) med målsättning att möta den efterfrågan som finns på marknaden gällande utveckling och leverans av digitala GRC-tjänster. RegTechs första produkt RFA (Regulatory Framework Application) är ett digitalt verktyg som hjälper kunder med underhåll, administration och utveckling av dess interna regelverk. Produkten bedöms ha stor tillväxtpotential och är en viktig komponent i bolagets tillväxtstrategi. I oktober lanserades tilläggsmodulen RFA-monitor, som hjälper användaren att hålla sig uppdaterad kring nya och förändrade regelverk.

”Jag är mycket glad över att få ta över som vd för RegTech och därmed fortsatt få leda satsningen på den digitala utvecklingen av vårt tjänsteutbud inom detta verksamhetsområde. Jag ser fram emot att tillsammans med resten av teamet växla upp tempot ytterligare med målsättning att tillvarata den stora tillväxtpotential som vi ser inom området”, säger Magnus Karlsson, vd för RegTech. 

”När Magnus nu byter roll kommer vi att se över hur vi på bästa sätt fördelar arbetsuppgifterna som ingått inom hans ansvar som COO framöver” avslutar Martin Malm.

För mer information, kontakta:
Martin Malm, vd Transcendent Group
Martin.Malm@transcendentgroup.com
+46 73 335 94 26

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 6 december 2019 kl. 16:00 (CET).

Om Transcendent Group
Hos Transcendent Group möter du erfarna konsulter inom Governance, Risk och Compliance. Våra tjänster skapar trygghet och möjligheter för myndigheter, företag och andra organisationer inom en rad olika branscher. Sedan bolagets start 2001 har Transcendent byggt ett differentierat erbjudande baserat på en värderingsdriven kultur med erfarna experter. Transcendent Group är en av Sveriges bästa arbetsplatser 2019 och har varit ett Great Place to Work sedan 2012. Transcendent Group har cirka 130 antal anställda i 8 länder runtom i Europa. Transcendent Group är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market. Bolagets Certified Adviser är Avanza Bank, +46(0)8-409 421 20, corp@avanza.se. För mer information, besök www.transcendentgroup.com.

Related news